O nama

Slika
Bakarac

Ideja o lovu na velike ribe u meni se razvijala postepeno. S obzirom na to da sam veliki zaljubljenik u more, ribolov i rodni Bakarac, od najmanjih nogu sam fasciniran stražama, tunerama te velikim tunama i pričama koje nose. To me toliko opčinjavalo da sam počeo istraživati i prikupljati sve što sam mogao od materijala te 2015. godine osmislio i organizirao prvu simulaciju lova na tune na starinski način.

Ta se manifestacija pod nazivom „Tira, Tira!“ uspješno održavala i rasla i narednih godina te postala prepoznata kao jedan od značajnijih ljetnih turističkih događaja na našem području. 2018. godine je prepoznata i od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa “Way to Croatia” te smo dobili nagradu Simply the best za kreativnost manifestacije koja svojim sadržajem simulacije tradicionalnog tunolova obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice i njeguje običaje te način života.

Razvojem „Tire“ želja za stvarnim lovom na velike ribe u meni je postajala samo sve veća pa se zadnjih nekoliko godina sa svojim timom natječem u Big game natjecanjima kao član BigOm kluba iz Omišlja, a posljednjih sezona sam nosioc državne kvote za lov velikih riba te svake godine imamo bogat ulov tuna, a nerijetko se ulove i kapitalni primjerci

Tuna i Renato